Inatt har det varit ett himla liv. En massa skrik och skrän och kvackande.
Jag har knappt sovit en blund.
Jag tror nog minst hälften av Kristinehamns kommuns andbestånd har haft raveparty eller nåt utanför vårt sovrum. Hur farao kan dom föra sånt väsen och varför är de vakna på nätterna?
Hur blir man ens av med dunbollarna? Ture brukar tappert jaga ner dom i ån när han får tillfälle. Han brukar alltid få skäll då. Det har han fått för sista gången.
Duuukti vovve!!

Den här veckan kommer det ännu fler unghästar. Jädrans vad kul, känns som julafton när de rullar in med hästlastbilarna på går'n!!
Några ston ska också lämna oss för betäckning i Frankrike till våren.
Vi fick en eftertraktad plats till BOLD EAGLE med vårt sto CATHYWITHAC, hon åker söderut på fredag.

Fick upp nya skylten i stallet idag (bilden).
När jag såg den så var det bara att handla...en så'n måste vi ju bara ha :)

Det ska bli riktigt spännande. Inspirerande. Och framförallt ska det bli riktigt kul att träffa "häst-folk". Över 160 anmälda till seminariet borde ju innebära att vi känner några i alla fall. Hoppas att vi ses där!!!

Nu har småknattarna börjat komma...
Yeeeeey!

De äldsta fölen är avvanda och klara för någon vecka sedan. Nästa gäng håller vi på att vanja av nu. Hos oss får de (mamma och föl) stå i boxar bredvid varandra på nätterna och gå tillsammans i hage på dagarna.
Det brukar vara mest uppskattat av stona som är nöjda med att få vara ifred och få lite lugn och ro. Fölen förstår snabbt vad som gäller och är lugna och nöjda de också.
I natt kommer det två nya småttingar (avvanda föl). Oj vad det ska bli spännande!!! :)

Häromdagen började den nya mjölken från Värmland att säljas. 2 kr dyrare är den, men det betalar vi gärna för att stödja våra värmländska mjölkbönder.
Nu är det inte bara innehållet som är producerat i Värmland. Kartongen tillverkas i Sunne av svensk skogsråvara och i Skogall lamineras den sedan med bioplast.
Tänk vad fôlk som får jobb i vårt län om alla köper närproducerad mat! :)

ROOFIE (Andover Hall-Passionate Kemp) vann sitt försök och tog sig vidare till det stora, STORA loppet på Söndag, 
S V E N S K T  T R A V D E R B Y.
Roofie föddes på Menhammar Stuteri och kom sedan till oss i november-2015 som en liten knatte.
Här hos oss växte han sedan upp innan han såldes på Kriterieauktion 2016.

Tyvärr kan inte dom riktiga uppfödarna, Sarianna och Esa närvara på söndag så Tobba och jag har fått hedersuppdraget att vara deras representanter som uppfödare till Roofie under Derbyhelgen.

Oavsett hur det går för Roofie och Johan Untersteiner i finalen på söndag så kommer det att bli en fantastisk dag att minnas. 
TACK Sarianna och Esa <3

Wenngarn Yearling Sales på Wenngarns slott närmar sig. Vi kommer att visa 11 hästar. Alla säljs på måndagen 14 augusti.
Just nu pågår förberedelserna för fullt, och har gjort så ett bra tag.
Det händer mycket på kort tid nu i småttingarnas liv, men de är snälla och verkar ta all uppståndelse med ro.


Wenngarn Yearling Sales

Det här med bloggar börjar visst bli omodernt. Åtminstone om man ska tro våra barn. Nu är det vlogg och youtubers som gäller...
Men va tusan, vi är ju lite gammaldags här och tragglar väl på som om inget har hänt. Bloggar blir säkert "hippt" igen. Nån dag.
Vi har ju en youtube-kanal där vi lägger upp alla videos på hästarna inför auktionerna. Men det räknas visst inte.

På tal om det så pågår förberedelserna för fullt inför Wenngarnsauktionen i augusti. 13 fina, topp-stammade hästar kommer vi att åka dit med!
Wow vad spännande det kommer att bli :)

Ibland kommer de där magiska ögonblicken. Oftast är man helt oförberedd och jag kan i alla fall bli helt "tagen" och handlingsförlamad av det vackra. Imorse fick jag dock snabbt upp mobilen och fick en bild av det magiska.
Vilken morgon!! Magiskt!

Eller egentligen är det nog så att jag inte kan bestämma mig.
Fåglarna kvittrar och solen skiner och vi har flera plusgrader. Är det våren som är här? 
Även om det gärna får bli vår snabbt så vill jag ju hinna få lite snö först.
Inte för att jag är så intresserad av att bygga snögubbar eller åka skidor utan för att det blir fina vinterbilder på unghästarna då.
Just nu är det mittemellan-väder. Någon dag fruset och någon dag rena gegga-mojjan...
Så snaaaart, bara Kung Bore kommer på besök ett par dagar ska det bli nya bilder på unghästarna. Får väl dansa nån slags regndans eller nåt...

Den här bilden hittade jag på facebook. Någon har varit riktigt klok och verkligen satt fingret på vad som är viktigt! Oavsett om man går i skola, har jobb eller söker jobb! Så enkla tips :)

Jag önskar Er en riktigt God Jul!

Det närmar sig jul och vi stökar på. I stallet har vi fått upp julgranen.... till unghästarnas stora förskräckelse. Första kvällen fick jag både bedjande blickar, och dödande blickar..."tänker du lämna oss med den där?????"


Luxury Zon

LUXURY ZON (Zola Boko-Be a Gogo Girl) är inte speciellt imponerad av skapelsen. Men vi får väl se det som miljöträning :)

Just nu är det "högsäsong" på inflyttningar. Det kommer fina, toppstammade föl från alla möjliga håll. Vi flyttar om, flyttar runt, byter hagar, samtidigt som vi håller på att skilja av våra egna föl.
Så ibland är allt ett enda virrvarr. Ett riktigt julstök, fast på vårt vis, utan knäck och små pyssliga paket!

Tre gånger om året. Minst. Man behöver förbereda sig mentalt inför stora prövningar. Filma och fotografera inför auktion är nog en av de största skilssmässo-orsakerna bland hästuppfödare. (se film nedan)

Jag brukar förbereda mig med en bön. 

Käre Gud, jag ber om visdom till att förstå min man, kärlek till att förlåta honom och tålamod för hans skiftande humör. För du vet Gud, att om jag ber om styrka, kommer jag att slå ihjäl honom!
AMEN

På väg hem från Wenngarns auktion stannade vi till på Hårby för att hälsa på JAGGER ZON. Han var blank o fin som sammet och en riktig bastant herre. Det kommer bli roligt att följa honom i framtiden!!
Vi hälsade också på "våra" småtjejer som nyss kommit dit för inkörning. MOTORPSYCHO och MAHLIKAH. Dom är saknade.

Det tog flera månader innan jag upptäckte nya knappen i bilen. Kanske hade även vår tidigare bil en likadan? Har inte en aning.
Regnsensor. Nån sensor någonstans känner alltså av hur mycket det regnar och anpassar då hastigheten på vindrutetorkarna efter det. Troligtvis en av de mest onödiga påhitt som finns på en bil.
Fast det fungerade faktiskt riktigt bra.
Jag får väl erkänna det. Fast onödigt.

En underbart rolig dag-kväll-natt hade vi igår. 
Så roligt att samla människor med samma intresse på en och samma gång. Vi bjöd på grillat vildsvin och hjortkött från Långerud.
Nya smakupplevelser för några.

Dom som ville fick åka på hjortsafari i grannarnas hjorthägn och titta på ståtliga kronhjortar. Jag tror nästan att alla åkte en tur med vagnen.
Naturligtvis tittade vi även på hästarna, både ston, föl och unghästar.

En tipspromenad hann vi med också och den lockade till många skratt då de flesta frågorna inte ens kunde besvaras av Google.

Runt halv 3 i natt ramlade vi i säng. Trötta, glada och nöjda.
Det här måste vi göra igen!! :)

Omgiven av föl ute på betet. Alla vill vara med och gosa och bli kliade.
Fast är dom inte rätt stora? Eller är det jag som är "inte så reslig"?

Lyxigare än så här kan det väl knappast bli? Mammas hallonsaft och hembakade blåbärs-muffins ute på gärdet! En välbehövlig viilopaus i arbetet!

Snart är det dags för Elitauktion igen. Vi kommer att ha 5 hästar med, varav två egna. Förberedelserna pågår för fullt och under fliken
ELITAUKTION 2016 hittar ni bilder och video på alla våra hästar.

Det där med hästfotografering blir inte alltid som man har tänkt sig...
Den här HADE ju kunnat bli riktigt bra...om bara hästen hade sprungit in i bild (eller jag hade riktat kameran mot hästen ;) )

När man jobbar med djur så vet man aldrig riktigt hur en dag kommer att bli. Det händer nästan alltid oplanerade saker som man får försöka lösa på bästa sätt.

Idag fick vi däremot en rejäl överaskning. Fullt med klöv-spår runt, runt hela stallet i snön. Vart skulle man börja leta, vems är djuren, vem ringer man?
Det visade sig vara tre nötkreatur, en ko och två ungdjur som hade gått på utflyckt. Eller de hade nog inte gått utan spungit rätt ordentligt från sin hage, där det fanns vargspår i snön. 
Tobba skulle iväg och köra snö och "stack iväg". Där stod jag med tre nötter och funderade på vem jag borde ringa till... Hur ska jag få in dom i en hage. Ensam?
Kraftfoder i en hink och en tuss hö under armen gjorde susen så de följde med snällt (med lite hjälp av Tobba som återkommit) till en mindre hage där vi kunde stänga in dom. Ringde polisen som höll på att skratta ihjäl sig när jag talade om vad vi "hittat". Två av djuren hade dessutom ko-bjällror så det pling-plångade i bakgrunden när jag pratade med den förvånade polisen.
Ägaren hittades rätt snabbt tack vare en facebook-grupp, och kom och hämtade sina saknade djur.

Så...ja, det gäller att vara beredd på allt. Att bo på landet har verkligen sina fördelar, även om det innebär ko-jakt klockan sex en måndagmorgon!

Är man son till en diva så måste man ju få göra lite som man vill.... I alla fall ibland :)  Såklart att man får gå in i foderrummet och kolla om det finns nåt smaskigt!!

Ja.....jag inser det nu.
Det är inte så himla lätt att se skillnad på hästarna.
Vissa av dom har ju bläs eller stjärn eller nåt annat kännetecken, men vissa är mycket lika, både färg och storlek. För oss som ser dem varje dag och leder dem in och ut är det ju inte så svårt.
Det var när jag skulle förklara för grabben
(som hjälper till att ta in hästarna på jullovet) som jag själv insåg hur dumt det lät...
"- Malin Tilly är mörkare än Idabel" (följdfrågan såklart, vilken är Idabel?)
"- Wapsi är lite grövre än den andra...."
"- Det är han som har så fult huvud....."
" - det är hon med de långa öronen..."
Tänk om det skulle hända nåt och jag (kanske från en sjukhussäng) skulle förklara för en utomstående hur de skulle ta ut eller in våra hästar.Vem som var vem.
Skulle antagligen bli idiotförklarad!!
Så nu är det fixat! Namn på allas grimmor.....ja. förutom den med bläs som alla känner igen. Och hon med täcket, för den vet ju alla också... Och... Och...


POA CELEBER (Lucky Chucky-Idabel Celeber)

Underbart skönt med snö. Första riktiga snön den här vintern. Unghästarna tyckte att det var läskigt med det vita som de skulle kliva ut i, från stalldörren.
Vitt, fluffigt och kallt. Man vet ju aldrig, det kan ju vara som kvicksand. Att man bara sjunker.
Fast ändå riktigt spännande. Vet man inte vad det är så är det ju lika bra att smaka, precis som barn brukar göra :)

Ja, inte vet jag vad tomtarna har sysslat med inatt men det verkar ha varit ett riktigt jäkla partaj!

Hoppas att Ni får en riktigt härlig jul och att ni hittar den där efterlängtade julfriden. Den behövs!!
God jul allihop!!!!

Omaka par...men väldigt bra vänner. 21-åriga lilla Happy är en bra kompis.
Hon är inte precis den snabbaste i hagen men hon bestämmer över både fölston (nästan alla), ettåringar och fölungar. Här är hon tillsammans med MIAMI PELLINI (Yankee Glide-Jullan) som tidigt förstod att den här lilla hårbollen ska man hålla sig väl med. Klokt.

Förra veckan hade vi besök av Bella och Karl O Johansson. De tittade på stallet och såklart på alla hästarna. Här är de tillsammans med WORLD WIDE WIBB
(Orlando Vici-Princess Ride) som ska på inkörning till dom i slutet på sommaren!

Hur mycket oflyt kan en häst ha tro?
Vår Exclusive Zon har verkligen ingen tur i loppen. Men så är det ju ibland (eller väldigt ofta). Senaste starten på Fornaboda var just ett sånt lopp, igen!
Hon krigade trots allt till sig en 6:e plats och sista peng, 5 000kr.
Vi fick en underbar dag/kväll i solen med filt och fikakorg.
Det är ju såna dagar man längtar efter under kalla blöta vintern.

Den här veckan ser vi fram mot försöken till Stochampionatet. Legoholm Zon (Pine Chip-Coco Robin) startar med Jorma Kontio i sulkyn och vi håller såklart både tummar och tår!


Jodå, hon klarade sig galant i kvalet. Tiden blev 20,8 och ett "gdk" i resultatraden. Härligt!


Jag borde ju berätta vad som har hänt här hos oss i nåt slags ordning.
Fast det tänker jag inte göra. Jag gör ju som jag vill!
Allt det här med föl, med Elitauktion och med semineringar....det kommer.

Nu tänker jag ägna en stund åt vår fina, älskade fuxa, Exclusive Zon.
Hon startade på Vaggerydstravet igår och kämpade till sig en andraplats. Den här gången hade vi möjlighet att åka båda två och det blev en riktig "semesterdag".
På väg söderut stannade vi i Hjo för lite god mat. Röding och färskpotatis på Hamnkrogen i Hjo. Den kan jag varmt rekommendera!!

Nåja, mätta och belåtna fortsatte vi mot Vaggeryd. Det var kallt som attan så vi tog en "drive-in" plats med bilen precis vid upploppets början.
Exclusive startade i lopp 4 och var ovanligt lugn inför loppet. Allt gick bara bra och hon klarade 4:e spåret på volten galant (att sen Kenneth H fick sitta som på nålar och knappt vågade vrida på huvudet tills första sväng, det räknas inte) utan galopp. Fantastiskt, det trodde vi faktiskt inte!
Hon krigade till sig en andraplats och 27 000 kr in i kassan.
Resan hem gick lätt och nu ser vi fram mot en ny härlig travdag på Färjestad i morgon. Vår andelshäst HAVANNAH ZON ska kvala och vi kommer att vara ett helt gäng på plats. Jag ser också fram mot att hälsa på "min favorit" FEDEX CUP som startar på Färjestad i morgon. Kommer hålla en extra tumme för honom!

För att vara ärlig så vet jag inte riktigt säkert vad jag har skrivit här ovanför...
Jag hoppas att translate-google har gjort rätt och att det betyder Grattis!

Våra hästägare från Finland (som äger ROOFER) är även (del-) ägare till
Finlandia Ajo-segraren Bret Boko. Det är såklart extra kul när vänners hästar vinner storlopp! Varmt Grattis till Er och Er fina häst!!

Bara två veckor kvar till Elitauktion. Vi har fyra hästar med från stallet.
Tre hingstar och så vår egen Jade Zon e Sam Bourbon.
Bilder och filmer på alla hästarna hittar ni HÄR 

Det kommer bli superspännande som vanligt. Och fy vad jag kommer gråta när jag ska lämna iväg mina små älsklingar...
Tänk att man aldrig vänjer sig. 
Här är JADE ZON. Hon kommer in i ringen som nr 10.

Slutligen så måste jag ju GRATULERER MED DAGEN till våra Norska vänner!!

GAMBLER ZON (född 2011 e. Dream Vacation - Wirana Lady) har blivit utvald och inköpt till "Rikstravet Väst". Det är Sofia Aronsson, Axevalla som kommer att träna den svarta springaren. För några dagar sedan var det "kick-off" för Rikstravet på Axevalla och Gambler Zon fick då vara med och visa upp sig.
Nu håller vi såklart tummarna för att Gambler Zon kommer att lyckas med sin uppgift och springa in mycket pengar till sina delägare!!
Han verkar trivas i rampljuset, ser glad ut och han vet ju hur snygg han är.
Skillnad var det när vi skulle ta bilder inför Elitauktionen 2012.... (se bild längst ner)


Foto: Malin Albinsson, MVA Foto.


Positiva Gambler Zon

Vad. Är. Det. Där.
Man undrar ibland hur naturen fungerar. Det mest naturliga, som att förstå att man fått en avkomma, är ibland som bortblåst.
Inatt fick vi föl igen. En kanonpigg hingstunge som gjorde "allt rätt". Hans moder däremot såg skräckslagen ut och vågade inte ens titta åt ungens håll. Med vädjande blick (ja, det var vad jag uppfattade) så önskade hon att jag skulle ta ut det där som katten släpat in. Bort från henne, långt bort.
När den blöta grejen med långa ben började sprattla och dessutom smågnägga....då trodde jag att hon skulle smälla av.

Första timmen efter födseln brydde hon sig bara om efterbörden och vände bara bort huvudet från den lilla nyfödda. Eftersom jag ville få i ungen råmjölk så fick det bli en omgång från frysboxen. Jag ville inte stressa stoet med att försöka mjölka ur henne eftersom hon ännu inte förstått vad det var hon varit med om.

Efter ett tag så började hon intressera sig lite och nosade på ungen, men bara om jag satt vid honom. Fortfarande väldigt osäker. Det här stoet har inte varit en av mina favoriter tidigare. Hon har varit tjurig och försökt hugga mig ordentligt när jag har varit inne hos henne. Jag var lite osäker på hur det skulle gå efter fölning, om hon skulle börja vakta ungen så skulle det vara med livet som insats som jag skulle få vara i boxen och hjälpa till. Nu blev det inte så.
Hon litade fullkomligt på mig, och jag inbillar mig tom att hon nog var tacksam över att jag fanns där. Jag fick mjölka ur henne i nappflaska, stå på knä mellan benen och halvvägs under magen när den lilla hingstungen skulle lära sig att dia.
Hon gjorde inte ens försök att vara grinig varken mot mig eller lilla fölisen utan stod bara stilla, avslappnad och lät mig styra över vad som skulle ske.
Efter några timmar hade poletten trillat ner och hon är nu världens bästa mamma som tar hand om sin lille på bästa sätt.
Fortfarande med gott humör och en strimma av tacksamhet i ögonvrån.


hingst e MUSCLE MASSIVE - GODDESS OF TIME

Regn, regn och åter regn. Vart kommer allt vatten ifrån.
Och NÄR tänker det ta slut???
Hästarna var ute i fem timmar ungefär och sedan fick de komma in och mumsa hö inne istället. Gissa om de var nöjda!?

Vi passade på att ta lite kort på två av hästarna idag.
Först ut var JAGGER ZON (Chapter Seven-Cathywithac).
Vi köpte Cathy dräktig från USA på hösten 2013 och i maj 2014 föddes vår stilige Jagger. Cathy har tävlat duktigt och har rekord på 12,2.
Hon är i år dräktig med Lavec Kronos och beräknas föla om ca en månad.


JAGGER ZON e Chapter Seven-Cathywithac

Nästa pålle att bli fotograferad var
PHANTOM SOX (Prodigious - Dance Hall Lindy) ägare: Sox Stables AB
Dance Hall Lindy är i Frankrike för avel och väntar i år föl efter Up and Quick.


PHANTOM SOX e Prodigious-Dance Hall Lindy

Natt till i måndags var det dags för Be a Gogo Girl att föla. "Som vanligt" så gick hon inte tiden ut, utan fölade ca en vecka tidigare.
Efter flera nätter med falsklarm så stod ögonen i kors av trötthet men när det äntligen är riktigt larm så blir man tok-pigg direkt.
Snabbt på med kläder och iväg till stallet. Halv ett på natten.
Fölningen gick snabbt och lätt och det är ju alltid skönt. Fast det är ju efteråt som det verkliga jobbet börjar. Fölet ska matas, det ska upp, den ska dia...helst på spenarna och inte vid frambenen. Hingstungar kan verkligen vara skitjobbiga. Trögfattade små odågor. "Bara för att jag diade på rätt ställe för 20 minuter sen innebär inte det att jag kommer ihåg vart det var..." Suck! 
Nåja, huvudsaken är att allt går bra, att ungen och modern mår bra.
Lite extra trötthets-rynkor och påsar under ögonen är ju bara charmigt...väl?

För ca en vecka sedan hade vi Boden-besök här. Det var besiktning av hästar som var anmälda till Elitauktion. Det gick fin-fint och pållarna skötte sig bra.

Vår käre Boden-besökare skrattade så att han höll på att bryta ihop när han berättade om sin bilfärd från Karlstad-trakten till oss.
Mellan skratten så undrade han om vi hade sett "den där serien med hon värmländskan". Ganska snabbt kom vi fram till att det var Mia Skäringers serie han menade. "Jo, jag åkte i bilen och lyssnade på radion och undrade hur länge reklamen skulle hålla på om den där serien..."
Efter en lång stund i bilen insåg han att det inte var någon reklamtrailer för "Ack Värmland" utan helt vanliga P4 Värmland han lyssnade på.

Det här hade vi ganska roligt åt och jag kan förstå hans reaktion. P4 Värmland är verkligen på värmländska. Så underbart att lyssna på!

För ett par veckor sen hade vi ju flera uppfödningar med på V-75.
Wow vilken dag det blev på Solvalla.
Vår egna fuxa blev 3:a efter ett kanonlopp och fick 25 000 kr för "besväret".
I loppet innan vann vår uppfödning ZONGULDAK på nya svenska rekordet 12,6!
150 000 kr belönades han med för sin fina insats.

Idag är det dags igen. EXCLUSIVE ZON i V75-1 och ZONGULDAK i V75-2.
Svårt läge för vår fuxa som inte riktigt gillar framspår....men vad tusan, nån gång måste det väl vända?
Lill-syrran GUCCI ZON (u Be a Gogo Girl) segrade igår i årspremiären på Bergsåker så nu hoppas vi att det fortsätter lika bra!
Håll tummarna!!!!!


Zonguldak

Idag fick besök av ca 40 st "bönner" från LRF Töreboda.
Många av besökarna var grannar och vänner från vår tid som Töreboda-bor och verkligen ett kärt återseende!
Vi fick möjligheten att presentera vår verksamhet från start (seminering) till mål (auktion/försäljning). Några av unghästarna fick stå inne och visa upp sig och även fölet med sin mamma, som knappt en vecka gammal blev riktig fotomodell :)

Ylwa på ASVT hade varit supersnäll och fixat olika bilder från auktioner, och det gjorde det hela mycket lättare att förklara vad vi sysslade med. När man säger hästauktioner är det ju fortfarande många som tror att det är gammeldags boskapsauktioner där hästarna står fastbundna i långa rader.

Vi hade "dukat" upp två bord med diverse semin och föl grejor och ett med auktions-grejor, dator med filmer på hästarna mm. Tror många var fascinerade av hur mycket saker man verkligen kan behöva för att putsa upp en häst....
Och frågan är väl....behövs allt. Om man ska vara ärlig alltså :)

Det här var vårt första studiebesök och vi tänkte innan att vad ska vi prata om, hur ska vi få tiden att gå? Inga problems kan jag säga!
Jag hade lätt kunnat babbla en timme till men LRF-sällskapet hade redan blivit försenade till nästa anhalt och fick hasta iväg.

Tänk vilken tur jag har. Att få umgås med såna här små godingar på dagarna är verkligen lyx


Har sett den här videon flera gånger och skrattar fortfarande åt den....
Här kommer den för Er som missat :)

Fina Wirana Lady (Napoletano-Wirana Girl) har nu fått åka till de evigt
gröna ängarna...


Björkängs Antique AA

I helgen var det stor häst-fest i huvudstaden. Sweden International Horse Show.
Det hade varit skoj att vara där men tiden räckte inte till riktigt.
Vår uppfödning, angloaraben BJÖRKÄNGS ANTIQUE AA (e Business AA) fick däremot åka dit och visa upp sig. Svenska Angloarabföreningen hade en informationsmonter och hade även några hästar på plats att visa upp.
Vad jag har förstått så skötte sig Antique jättebra och den stora vita blev ordentligt ompysslad och klappad. Så skoj!!

Hit till gården har det kommit ytterligare ett fölsto, LINDY'S GOT BACK (SJ'S Caviar-Chip's Favorite). Hon är inköpt i USA av Joacim Boholm mfl och är dräktig med Cantab Hall.


Lindy's Got Back

Legoholm Zon, varför heter hon så? Och vad är det för konstigt namn..?
Ja, det är en lång historia. Hon föddes hos oss i början på maj 2011.
En svartbrun krabat vars pappa är Pine Chip. Modern, Coco Robin
(e Credit Winner) hade vi köpt från USA något år tidigare.
Den lilla svarta döptes till Go Go Go Zon.

Den lilla svarta blev snart större och hösten 2012 var det dags för Kriterieauktion vid Scandic Infra City i Upplands-Väsby. Hon hade nr 99.

Dagen gick snabbt och vi hade roligt i stallet med våra boxgrannar. Ganska mycket visningar och när det närmade sig kvällen blev det helt plötsligt ett himla ståhej...

Stall Sportlaget från "Kriteriedrömmen" hade fastnat för Go Go Go Zon och skulle nu ta kort och filma lite med Patrik Sjöberg i fronten. Go Go Go Zon såg mest ut som en liten ponny brevid Sjöberg men han och de andra i gänget gillade henne skarpt.

När hon väl stegade in i ringen hade klockan hunnit bli drygt 23,00. 
Bakom oss på läktaren satt Sportgänget med Maria Akraka och Sjöberg och de var aktiva i hela budgivningen. Högsta budet blev precis 100 000 kr och det utbröt ett jubel bakom oss. Stall Sportlaget hade ropat in Go Go Go Zon, som ganska snabbt bytte namn till LEGOHOLM ZON.

Varför hon fick det namnet var för att Sjöberg ville retas med sin gamle kombattant, höjdhopparen Stefan Holm.

"Patrik Sjöberg har köpt travhäst som han kommer äga med sportprofiler och andra delägare. Sjöbergs önskan var att döpa hästen efter Stefan Holm – och så blev det.
– Hon heter Legoholm Zon. Hästen är liten och nätt, det passar bra in på Holm, säger Sjöberg."  Läs hela artikeln i Aftonbladet

Under auktionsdagen spelades det även in ett tv-klipp från Kriterieauktionen.
Om ni vill se hur häst-jakten gick till för att hitta rätt häst så finns filmen HÄR

Legoholm Zon kom till Roger Walmann i träning och har skött sig fint hela tiden.
Tävlingsdebuten skedde 2/5-2014 på Solvalla och är faktiskt hennes enda start (så här långt) där hon inte har fått pengar. Hon har gjort 7 starter och sprungit in drygt 70 000 kr. Vi väntar på att första segern ska komma och kanske gör den det på Färjestad på söndag....? :)


foto: Maria Akraka

För nån vecka sedan kom det ytterligare ett gäng med unghästar.
5 hingstar och alla är födda på Menhammar Stuteri och ägs av Stall TP.
Precis så här i början är det lite extra pusslande med de nya småttingarna för de ska passa in med gänget i hagen och med sin boxgranne. Det brukar bli lite omflyttningar både mellan hagar och boxar innan det känns bra. Alla ska ju trivas och de flesta hittar ganska snabbt en "bästis" som de hänger ihop med.

Nu har jag lagt in lite bilder på stallet och hagarna så ni ser hur vi har'et :)
Kolla in under fliken: Om oss/Stallet

Tänk vad skoj det är med besök. Entusiastiska hästägare som kommer hit och hälsar på sina hästar är bland det roligaste som finns!
I söndags kom Joacim, Craig, Tom och Karin från Sox Stables AB för att se sina tre föl för första gången. Fölen kom från Frankrike bara några dagar innan och det var spända förväntningar vad de skulle få se. Jag tror minsann att någon hade viskat till fölungarna vad som var på gång för när vi tog in dom på lördag kvällen hade alla 3 rullat sig i geggan och gjort sig riiiiiktigt fina...
Det blev massor av häst-tittande. Och ännu mera pratande och kaffe innan de åkte hem mot Kungliga huvudstaden igen..
Tack för besöket och Välkomna åter!!


Sox-gänget med sin fina STONEWASHED SOX (Orlando Vici)


ROOFER e Scarlet Knight-Passionate Kemp

Det har kommit några nya föl till oss och det är ju så skoj att börja jobba med de nya småttingarna. Först på plats var ROOFER (hingst, e Scarlet Knight-Passionate Kemp). Han har verkligen guldglimrande härstamning och det ska bli kul att se vad det blir av den fina grabben!

Igår anlände 3 föl från Frankrike, även de med fin stam. LE CRACK SOX (hingst, e.Ready Cash-Jolie Reve), PHANTOM SOX (sto, e. Prodigious-Dance Hall Lindy) och STONEWASHED SOX (hingst e. Orlando Vici-Out of the Kitchen)
Välkommen säger vi till knattarna och inom kort så kommer det att komma hit ytterligare ett gäng med kompisar.
Vi har fortfarande plats för flera föl så tveka inte att höra av er om ni letar efter inackorderings-stall till er unghäst!!