Brännskadad galabesökare

I lördags var vi på Färjestadtravets gala. Såklart man ville vara lite fin. Eller åtminstone försöka göra sig lite fin. Det gick som vanligt. Som jag skrev i mitt förra inlägg så har jag aldrig tidigare varit på travgala, däremot på ASVT's uppfödargala.
Och...ja. Det gick precis lika bra som inför de tidigare besökta uppfödargalorna.

Det är lika bra att erkänna. Hårgrejs är inte min starka sida. Det brukar ju liksom inte vara så noga här hemma på gården. Inför lördagkvällens trerättersmiddag tänkte jag åtminstone försöka få till några snygga hollywood-lockar. Till det behövs locktång. Av nån väldigt smart anledning hade jag även satt platt-tången på värme och lagt den på golvet framför mig.
Att lyckas få till hollywood-lockar utan att få brännskador på fingrarna är totalt omöjligt.
Några mindre brännblåsor på fingrarna får man väl stå ut med för "ska man vara fin får man lida pin" brukar det ju heta. Precis som strykjärns-sladden alltid är för kort...är även locktångens sladd alltid i kortaste laget. Jag fick stå lite halvböjd (för att sladden inte räckte ända upp) och samtidigt koncentrera mig på att få till hårlockar bak i huvudet.

Som om inte hår-lockandet och brännblåsorna på fingrarna var nog förnedrande så råkade jag även tappa balansen och sätta ner smalbenet på golvet framför mig. PÅ den numera välvärmda platt-tången.
Till kvällens middag på Färjestadtravet kom jag alltså med både brännblåsor på fingrarna OCH ett ca 7 cm långt brännmärke strax under knät på vänster ben.

Livet som uppfödare är verkligen ingen dans på rosor!