Legoholm Zon

Legoholm Zon, varför heter hon så? Och vad är det för konstigt namn..?
Ja, det är en lång historia. Hon föddes hos oss i början på maj 2011.
En svartbrun krabat vars pappa är Pine Chip. Modern, Coco Robin
(e Credit Winner) hade vi köpt från USA något år tidigare.
Den lilla svarta döptes till Go Go Go Zon.

Den lilla svarta blev snart större och hösten 2012 var det dags för Kriterieauktion vid Scandic Infra City i Upplands-Väsby. Hon hade nr 99.

Dagen gick snabbt och vi hade roligt i stallet med våra boxgrannar. Ganska mycket visningar och när det närmade sig kvällen blev det helt plötsligt ett himla ståhej...

Stall Sportlaget från "Kriteriedrömmen" hade fastnat för Go Go Go Zon och skulle nu ta kort och filma lite med Patrik Sjöberg i fronten. Go Go Go Zon såg mest ut som en liten ponny brevid Sjöberg men han och de andra i gänget gillade henne skarpt.

När hon väl stegade in i ringen hade klockan hunnit bli drygt 23,00. 
Bakom oss på läktaren satt Sportgänget med Maria Akraka och Sjöberg och de var aktiva i hela budgivningen. Högsta budet blev precis 100 000 kr och det utbröt ett jubel bakom oss. Stall Sportlaget hade ropat in Go Go Go Zon, som ganska snabbt bytte namn till LEGOHOLM ZON.

Varför hon fick det namnet var för att Sjöberg ville retas med sin gamle kombattant, höjdhopparen Stefan Holm.

"Patrik Sjöberg har köpt travhäst som han kommer äga med sportprofiler och andra delägare. Sjöbergs önskan var att döpa hästen efter Stefan Holm – och så blev det.
– Hon heter Legoholm Zon. Hästen är liten och nätt, det passar bra in på Holm, säger Sjöberg."  Läs hela artikeln i Aftonbladet

Under auktionsdagen spelades det även in ett tv-klipp från Kriterieauktionen.
Om ni vill se hur häst-jakten gick till för att hitta rätt häst så finns filmen HÄR

Legoholm Zon kom till Roger Walmann i träning och har skött sig fint hela tiden.
Tävlingsdebuten skedde 2/5-2014 på Solvalla och är faktiskt hennes enda start (så här långt) där hon inte har fått pengar. Hon har gjort 7 starter och sprungit in drygt 70 000 kr. Vi väntar på att första segern ska komma och kanske gör den det på Färjestad på söndag....? :)


foto: Maria Akraka