Livet på landet...

När man jobbar med djur så vet man aldrig riktigt hur en dag kommer att bli. Det händer nästan alltid oplanerade saker som man får försöka lösa på bästa sätt.

Idag fick vi däremot en rejäl överaskning. Fullt med klöv-spår runt, runt hela stallet i snön. Vart skulle man börja leta, vems är djuren, vem ringer man?
Det visade sig vara tre nötkreatur, en ko och två ungdjur som hade gått på utflyckt. Eller de hade nog inte gått utan spungit rätt ordentligt från sin hage, där det fanns vargspår i snön. 
Tobba skulle iväg och köra snö och "stack iväg". Där stod jag med tre nötter och funderade på vem jag borde ringa till... Hur ska jag få in dom i en hage. Ensam?
Kraftfoder i en hink och en tuss hö under armen gjorde susen så de följde med snällt (med lite hjälp av Tobba som återkommit) till en mindre hage där vi kunde stänga in dom. Ringde polisen som höll på att skratta ihjäl sig när jag talade om vad vi "hittat". Två av djuren hade dessutom ko-bjällror så det pling-plångade i bakgrunden när jag pratade med den förvånade polisen.
Ägaren hittades rätt snabbt tack vare en facebook-grupp, och kom och hämtade sina saknade djur.

Så...ja, det gäller att vara beredd på allt. Att bo på landet har verkligen sina fördelar, även om det innebär ko-jakt klockan sex en måndagmorgon!