Mekaniska manicker!

Som vi har grejat, provat, ändrat, svurit långa ramsor, sparkat i väggen för att slutligen ge upp. Nästan. Men bara nästan gett upp.

 

Det hela handlar om gjorden som vi sätter runt magen på stoet som förväntas föla.

Sen vi flyttade så ville den inte alls fungera. Den lilla signallampan flimrade envist (fast den borde blinkat i saktare takt), vilket enligt instruktionsboken beror på "dålig täckning".

Efter att ha provat gjorden på alla möjliga ställen och den fortfarande blinkade i ultrarapid gav vi upp och gick fölningsvakt halva natten var. I två nätter. Tröttsamt.

 

Inte en natt till sa vi till varandra. Nu jäklar, nu ska vi få igång den.

Felet var så enkelt så det är pinsamt... Kan ju knappt erkänna att det faktiskt ens har hänt, som i den där historien om Harrisburg med Hasse och Tage.

 

Kontantkort (telefon simkort) ska ju laddas minst en gång om året för att inte stängas av.

Jag hade laddat 12-03-30. Det innebar att vi klarade oss galant över årets första fölning i mars men nu var det avstängt. Lite ringande för att aktivera kortet igen och så naturligtvis tanka på mer pengar var ju nödvändigt.

 

Nu är simkortet aktivt och tankat med pengar som troligtvis skulle räcka till samtliga fölningar på ett av sveriges största stuterier...

 

Och nu kunde vi konstatera att det fungerade om vi stod på altanen (där täckningen är bäst) och möjligtvis på övervåningen i huset.

Men inte i stallet.

 

Det blev ytterligare en natt med fölbevakning.

Envisa som åsnor och med mörka ringar under ögonen blev det idag en tur till storstan för att inhandla ett nytt kontantkort, tillhörande ett annat företag i telebranschen.

Självklart måste ju det nya kontantkortet även det tankas med pengar för att fungera.

Men det var det värt.

Nu fungerar gjorden både på altan, övervåningen och i stallet som det var tänkt.

Härligt med teknik. När det funkar.