Nytt år...

2021 är här och tiden bara springer iväg. Vi är redan inne i fölsäsongen och om nån månad så är det även full fart på semineringar!

Den här vintern har vi färre unghästar än vad vi har haft dom senaste åren. Här finns nu 25 st och tidigare år har det varit ungefär 10 till. Det är ett medvetet val från vår sida då vi istället har ökat på antalet fölston på gården.
Främsta anledningen till att öka antalet ston istället för att ta emot så många avvanda föl utifrån är att minimera smittor. Vi har haft tur genom åren och inte fått in några allvarliga smittor med unghästar som kommit från ex Frankrike.

Nu provar vi så här får vi se om det blir som vi har tänkt oss, annars får vi väl "skruva lite" på upplägget igen tills vi känner att det blir bra.

Vinterkylan håller i sig och det ställer till med en hel del extra jobb för att det inte ska frysa i stallarna. Värmefläktar står på för fullt samtidigt som den vanliga takfläkten suger ut den fuktiga luften. 

För några år sedan investerade vi i eluppvärmda vattenbaljor till alla hagar. Det är guld värt och nu vet man att det alltid finns ljummet vatten till hästarna oavsett hur kallt det är. Sparar också massor av jobb att slippa hacka is och bära vattenbaljor in och ut från hagar.

Det var allt för idag /madde

varmvattenbaljorjpg