Supermorsan Blushing Countess

Här kommer berättelsen om vårt fantastiska sto Blushing Countess som tog hand om ett moderlöst hingstföl, trots att hon redan hade en egen fölunge❤
 
27 maj 2020 hade vi en fruktansvärt ledsam dag då vi förlorade Dream of Joy , två dagar efter att hon fick ett fint hingstföl e Coin Perdu.
Ett sto i närheten hade förlorat sitt föl i samband med födseln inatt och ägarna kom till oss med henne på förmiddagen så att vi kunde göra ett försök att få dom att acceptera varandra. Vår veterinär Fredrika har varit på plats hela dagen och hormonbehandlade stoet och gav oss hela tiden instruktioner om hur vi skulle göra och vad nästa steg skulle bli. Tyvärr ville stoet som förlorat sitt föl inte acceptera vår lille hingst
I andra änden av stallet stod dock BLUSHING COUNTESS (e Bold Eagle) med sitt 14 dagar gamla föl och gnäggade och ropade på vår lilla hingst, som också svarade tillbaka.
Efter att fått ge upp amma-stoet så gick vi och ställde vårt föl utanför Blushings box och hon visade genast intresse och slickade på fölet. Det ”ska” ju inte gå att få dem att ta ett nytt föl när dom har sitt stora föl vid sidan men vi hade inget att förlora så vi provade försiktigt... efter bara några minuter fick han dia och hon tog hand om ”sitt” nya föl på bästa vis
”Storasyster” (e Fourth Dimension) var nog den som tyckte att det var mest konstigt av alla men hon var nyfiken och accepterade snabbt att få en lillebror. Efter en stund åt dom tillsammans från varsitt håll.
Stort Varmt Tack till Er (skriver inte ut namn eftersom jag inte har frågat om lov) som kom med ert sto till oss så att vi fick försöka para ihop dom.
Stort Tack till vår veterinär Fredrika Wikström som kämpade och kämpade för att hjälpa oss och våra hästar
Det har varit en dag fylld av blod, svett och tårar för oss alla och att det löste sig så fint tillslut är jag så enormt tacksam över.
Till sist, TACK BLUSHING COUNTESS för att du hjälpte oss och att du är en sån supermorsa